Portofoons voor gemeente Rotterdam

SMELT wint aanbesteding gemeente Rotterdam

Met de aanbesteding “Het beste BHV-communicatiemiddel voor Rotterdam” was de gemeente Rotterdam op zoek naar een professionele partij die haar kan ontzorgen op het gebied van communicatieapparatuur voor de bedrijfshulpverlening. Na beoordeling op kwaliteit, prijs, implementatie- en onderhoudsplan kwam SMELT Europe BV als winnaar uit de bus. Deze week is SMELT gestart met de eerste levering.

Het doel van de gemeente Rotterdam is het behalen van een meer effectieve en efficiënte inzet van de BHV- communicatiemiddelen. Voor grotere incidenten is behoefte aan een missie kritische oplossing, waarop gebouwd kan worden. In totaal gaat het in deze aanbesteding om tien grotere kantoren. Daarnaast zijn er ongeveer tachtig middelgrote en kleine decentrale locaties in gebruik. Denk daarbij naast kantoren aan bijvoorbeeld milieuparken en werven. Deze decentrale locaties bevinden zich verspreid door heel Rotterdam, van Prins Alexanderpolder tot Hoek van Holland en van Hoogvliet tot Overschie.

Volledige ontzorging

De gemeente Rotterdam en SMELT hebben een raamovereenkomst gesloten voor de periode van vier jaar met de mogelijkheid deze te verlengen voor de periode van één jaar. Partijen zijn overeengekomen dat SMELT als betrouwbare partner de gemeente volledig ontzorgt op het gebied van levering en onderhoud van portofoons. Tevens adviseert SMELT de gemeente Rotterdam merkonafhankelijk over zowel de huidige situatie als toekomstige ontwikkelingen. Op afroep en naar behoefte van de gemeente voorziet SMELT in training(en) van de medewerkers in het gebruik van de portofoons.

Invulling Social Return

Zowel de gemeente Rotterdam als SMELT vinden maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk. Daarom kijken beide partijen naar de invulling van de Social Return verplichting om zo de kansen op (duurzaam) werk van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te vergroten.