Sectoren

SMELT heeft voor iedere industrie een passende spraak-, video- en dataoplossing, ongeacht de sector. Er is altijd een oplossing op maat, die aansluit op de wensen en behoeften van uw onderneming of organisatie. Of het nou gaat om portofoons of mobilofoons, om pagers, bodycams of applicaties; wij adviseren u graag over onze producten- en dienstenpakket.

Wilt u meer informatie over onze branchegerelateerde oplossingen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of onderstaand telefoonnummer.

+32 (0)3 36 135 36
Landelijke leverancier

Altijd in de buurt of op locatie.

Persoonlijk advies

Onafhankelijk, deskundig en betrouwbaar.

Professionele serviceorganisatie

Support, onderhoud en reparatie.

Sectoren waarin wij actief zijn

SMELT is actief in meerdere branches en biedt in ieder vakgebied een geschikte communicatieoplossing. Of het nou gaat om portofoons of mobilofoons, om pagers, bodycams of applicaties; wij adviseren uw organisatie over de mogelijkheden die deze producten bieden. We beschikken over actuele marktkennis en passen deze op verschillende manieren toe, om uiteindelijk tot een complete oplossing te komen.

Beveiliging Beveiliging

Beveiliging

In de beveiligingsbranche ligt gevaar voortdurend op de loer en is communicatie daarom zeer belangrijk. Het is van essentieel belang om hier een betrouwbare oplossing in te hebben. SMELT is al vele jaren actief binnen de beveiligingsbranche en werkt samen met grote en kleine beveiligingsbedrijven en -organisaties. Wij ondersteunen dagelijks duizenden beveiligers bij hun werkzaamheden met onze portofoons, mobilofoons, infrastructuur, bodycams of zelfs compleet ingerichte meldkamers. Zodat zij kunnen zorgen voor een efficiënt verloop en het verhogen van de veiligheid van gebouwen, medewerkers en gasten.

Petrochemische industrie Petrochemische industrie

Petrochemie

In de sectoren chemie, petrochemie en aardolie werken bedrijven met gevaarlijke stoffen. Deze stoffen kunnen grote risico’s vormen voor zowel de medewerkers als directe omgeving. Hierdoor zijn zij sterk afhankelijk van bedrijfskritische communicatie, zoals ATEX portofoons en ATEX telefoons. Voor efficiënte en vooral voor veiligheid. SMELT werkt samen met vertrouwde partners zoals Motorola Solutions en iSafe Mobile om de best-in-class ATEX communicatieoplossingen en producten te kunnen leveren aan bedrijven die werkzaam zijn in deze veeleisende omgevingen met brandbare materialen.

Overheid Overheid

Overheid

SMELT staat de eerstehulpverleners zoals brandweer, politie, ambulance en boa’s bij met snelle, betrouwbare draadloze TETRA spraak-, video- en dataoplossingen. SMELT is een Platinum Reseller van Motorola Solutions en mag zich een Authorized TETRA specialist noemen van het hoogste niveau. U kunt bij ons terecht voor een volledig assortiment aan dispatch- of meldkameroplossingen, pagingsystemen en tal van voertuigoplossingen en diensten. Om zo bij te dragen aan het veilig houden van eerstehulpverleners en het efficiënter uitvoeren van de werkzaamheden.

Zorg Zorg

Zorg

SMELT levert momenteel aan de grootste zorgcomplexen van het land geavanceerde spraak-, video- en dataoplossingen. Daarmee beschikken zorgprofessionals over de tools die zij nodig hebben om effectief heldere en betrouwbare informatie door te geven, om kostbare tijd en levens te besparen. Combineert u de portofoons voor directe communicatie met bodycams, dan brengt u de veiligheid en beveiliging op zorgcomplexen naar het hoogste niveau. Zo kunt u uw zorgprofessionals en patiënten een veilige en vertrouwde omgeving bieden.

Scholen Scholen

Scholen

Scholen in het basis-, voorgezet en hoger onderwijs worden steeds vaker uitgedaagd om meer te doen met minder middelen en minder personeel. Tegelijkertijd zijn ze wel verantwoordelijk voor de veiligheid van de scholieren en studenten, met alle maatschappelijke problemen die dit met zich meebrengt. SMELT werkt al vele jaren samen met de grootste scholengemeenschappen van het land om betrouwbare spraak-, video- en dataoplossingen te bieden aan docenten, conciërges, beveiligers en schoolhoofden.

Retail Retail

Retail

Portofoons zijn in deze tijd niet meer weg te denken uit de retail. Mede dankzij het toepassen van portofoon communicatie versnellen processen aanzienlijk, denk bijvoorbeeld aan prijscontroles, waarschuwingen voor verdacht gedrag en het opschonen van de winkel. SMELT staat veel van de grootste retailers van het land bij met bewezen communicatiestrategieën en -producten. Om zo de efficiëntie van het personeel te verhogen, de klantenservice te verbeteren en de veiligheid in de winkel te verhogen. Met de inzet van portofoons, bodycams en handscanners brengen we uw retail onderneming naar een nieuw niveau, waarin centralisatie van processen centraal staat.

Horeca Horeca

Horeca

Horecabedrijven zoals restaurants, bistro’s, lunchrooms en hotelaccommodaties kunnen enkel succesvol zijn wanneer de interne communicatie op orde is. Van het boeken van een kamer, het begroeten van gasten tot aan het beheren en aansturen van de huishouding, technische dienst en keuken; horecabedrijven vereisen een constante stroom van communicatie tussen verschillende afdelingen. SMELT levert spraak-, video- en dataoplossingen voor de horeca om de medewerkers te voorzien van betrouwbare apparatuur, zodat zij hun volledige aandacht kunnen vestigen op de gasten.

Bouw en installaties Bouw en installaties

Bouw & Installaties

Productiviteit, veiligheid en beveiliging zijn hoekstenen van de bouw- en installatiesector. SMELT werkt samen met leveranciers als Motorola Solutions en Kenwood JVC om duurzame en betrouwbare oplossingen te bieden, die gebouwd zijn om de communicatie van uw teams te verbeteren. Met de spraakoplossingen van SMELT biedt u eenvoudig één-op-één of één-op-groep communicatie aan. Ook kunt u gebruikmaken van extra veiligheidsfunctionaliteiten, zoals lone worker en mandown voor medewerkers die alleen in het veld werken. Zo beschermt u uw medewerkers optimaal en bent u in staat snel te schakelen bij een calamiteit op de werkvloer.

Transport en Logistiek Transport en Logistiek

Transport & Logistiek

Communicatie in de transport en logistieke sectoren zijn cruciaal om transportdiensten succesvol, veilig en zo efficiënt mogelijk te kunnen uitvoeren. Of uw bedrijf of organisatie nu werkzaam is in de luchtvaart, spoorwegen, bezorg-, sleep- of andere transportdiensten; SMELT verbetert met de laatste innovatieve spraak-, video- en dataoplossingen de prestaties en productiviteit van uw bedrijf of organisatie. Houd teams verbonden en optimaliseer de activiteiten in uw onderneming met de oplossingen van SMELT. Bijvoorbeeld door het toepassen van portofoon of mobilofoon communicatie met locatiediensten, voor het gericht aansturen van uw medewerkers.

Evenementen Evenementen

Evenementen

Evenementen vormen een unieke uitdaging op het gebied van communicatie, veiligheid en coördinatie. Bij grote festivals, sportevenementen en concerten is het essentieel dat alle betrokkenen — van beveiligingspersoneel tot aan de organisatoren en hulpdiensten — snel en effectief met elkaar kunnen communiceren. SMELT levert hiervoor geavanceerde spraak-, video- en dataoplossingen die ervoor zorgen dat alle communicatie soepel verloopt. Door onze ervaring met diverse grootschalige evenementen, kunnen wij op maat gemaakte oplossingen bieden die precies passen bij de specifieke eisen en dynamiek van elk type evenement. Of het nu gaat om draagbare portofoons voor individuele medewerkers of om een geïntegreerd systeem dat de hele locatie bestrijkt, wij zorgen ervoor dat uw event zowel veilig als succesvol is.

Onze partners en merken